Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern de joi a fost modificată Hotărârea de Guvern 394/2020, pentru a permite accesul pe plajă și fără șezlonguri.

"Acest acces pe plajă a fost reglementat prin Hotărârea Guvernului 394/2020, în ceea ce privește plajele amenajate cu șezlonguri. Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporție de 30% pentru persoanele care nu folosesc șezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă și persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu șezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără șezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleași reguli de distanțare socială și reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe șezlonguri", a declarat Dancă, la finalul ședinței de Guvern.

În cadrul aceluiași proiect de hotărâre a fost introdusă posibilitatea ca măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care vin din alte țări să poată fi relaxată gradual, în funcție de evoluția situației epidemiologice din statele respective.