În București vor fi testați pentru coronavirus, pentru început, 10.000 de oameni în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Primăria Capitalei, a declarat într-un interviu pentru HotNews noul ministru al sănătății Nelu Tătaru.

În București vor fi testați pentru coronavirus, pentru început, 10.000 de oameni în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Primăria Capitalei, pentru "a avea o previziune și o evoluție a pandemiei la nivel de București, urmând ca secundar să fie testată, în limita capacității de testare și a simptomatologiei pe care o manifestă fiecare, și o mare parte din populație", a declarat joi Nelu Tătaru, la scurt timp după ce a fost numit ministrul sănătății, într-un interviu acordat HotNews.ro.

Echiparea spitalelor "cu tot ce înseamnă logistică, aparatură, ventilatoare și resursă umană", pentru a face față pandemiei de coronavirus este prioritatea lui Nelu Tătaru la începutul mandatului. Noul ministru al sănătății mărturisește că a găsit la spitalul din Suceava, unde 170 de cadre medicale și pacienți s-au infectat cu coronavirus, un "conglomerat de nereguli".

Miercuri, Victor Costache declara că vor fi testați toți bucureștenii. Declarațiile sale erau confirmate de Nelu Tătaru, care plusa, precizând că vor fi testați toți cetățenii din marile aglomerări urbane.

Cum se va face testarea celor circa 10.000 de bucureșteni? 

  • Echipe mobile de testare ale Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș vor testa un eșantion de 10.500 de persoane, considerat reprezentativ pentru populația orașului, a explicat Adrian Streinu-Cercel, managerul spitalului, într-o conferință de presă organizată de Primăria Capitalei.
  • Testarea va începe luni, 30 martie. Rezultatele sunt gata în 20 de minute.
  • Oamenii pot refuza să fie testați.
  • Testarea se va face pe categorii de vârstă: 0-19 ani, 20-44 ani, 45-64 de ani, 65-79 ani și peste 80 de ani.
  • Se vor face două tipuri de teste, unul rapid, pentru detectarea anticorpilor, și unul de antigen, care să ne confirme/infirme prezența virusului.