Directorul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara spune că în oraș au început să crească din nou numărul de cazuri noi, iar medicii luptă și cu inconștiența multor pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos.

”Sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos. Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Oancea, directorul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara.

Medicii spun că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea oamenilor.

”Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Reporterii Recorder.ro au petrecut o zi cu medicii, asistentele și infirmierele de la pavilionul COVID 19 al Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta", din București.

Concluzia?

”După patru luni de pandemie, cadrele medicale din spitalele care îngrijesc pacienți cu coronavirus au ajuns la extenuare. Numărul bolnavilor crește de la o săptămână la alta, iar valul negaționiștilor se umflă în fiecare zi. Aceste două spirale împletite dau virusului puteri noi și pun presiune pe firavul sistem medical românesc”.