Procurorii Direcției Naționale Anticorupție efectuează marți percheziții în 52 de locații din județele Suceava și Constanța într-un dosar de corupție și fals în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, anunță DNA într-un comunicat.

Perchezițiile au loc în 52 locații din județele Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

România ocupă prima poziție în Europa la vaccinare fictivă și sunt peste 1.300 de persoane cercetate și peste 500 de dosare penale pentru această infracțiune, a declarat duminică seara ministrul de interne, Lucian Bode.

Poliția de Frontieră a anunțat că, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport "Henri Coandă" București au depistat trei cetățeni români care au prezentat două teste PCR false și un certificat digital emis pe numele altei persoane.