Doi angajați ai companiei TAROM au fost testați pozitiv cu virusul Sars-CoV-2. Ambii se află în prezent în autoizolare la domiciliu.

În cursul zilei de marți, 14 iulie 2020, un angajat al companiei TAROM a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul Sars-CoV-2. Conform declarațiilor acestuia, infectarea s-a produs în urma unui sejur pe litoralul românesc, potrivit unui comunicat al companiei.

În prezent, pacientul se află în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că în ultimele 14 zile, anterior diagnosticării cu virusul Sars-CoV-2, angajatul a petrecut la serviciu doar prima jumătate a zilei 9 iulie 2020, după care s-a învoit, ”fiind posibilități extrem de reduse ca acesta să fi intrat în contact cu alți colegi din cadrul departamentului unde își desfășoară activitatea”.

Totodată, compania TAROM informează că și în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, un al doilea angajat al companiei a adus la cunoștință că a fost testat pozitiv pentru infectarea cu SARS-COV-2.

Testarea a fost realizată în data de 15 iulie 2020 pentru debut de infecție respiratorie acută cu febră, astenie, mialgii, rinoree, cefalee și tuse seacă. Imediat după comunicarea rezultatului, angajatul TAROM s-a autoizolat la domiciliu, împreună cu familia, urmând un tratament medicamentos.

Urmare a confirmării diagnosticului celor doi salariați, în cadrul companiei TAROM a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companie, fiind luate toate măsurile dispuse de autorități.

Compania precizează că cei doi angajați nu au interacționat, în îndeplinirea sarcinilor și atribuțiilor de serviciu ce le revin, cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor.