Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a anunțat marți că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul celor 34 de angajați confirmați cu COVID-19 de la șantierul din cartierul Berceni, din București.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat luni dosarul penal nr. 5941/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 C.p.

”La data de 22.08.2020, în jurul orelor 17:15, organele de poliție din cadrul Secției 26 Poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu au fost solicitate să se deplaseze la adresa din Mun. București Sector 4, Șos. Berceni nr. 94, locație la care se află un șantier, spre a însoți organele abilitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică București, în vederea efectuării unei anchete epidemiologice în zona locurilor în care sunt cazați muncitorii unei societăți comerciale. În urma efectuării anchetei epidemiologice s-a descoperit un număr de 34 de angajați confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din totalul de 108, șantierul în discuție fiind supus măsurilor de carantinare”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

În urma unei acțiuni de control, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București a sancționat cu 13.500 de lei angajatorul muncitorilor indieni depistați pozitiv cu noul coronavirus pe un șantier din Sectorul 4 al Municipiului București, constatând încălcarea legislației privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.