Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Șoșoacă, scrie Știrea de Iași.

Senatoarea ar fi blocat weekend-ul trecut activitatea unui centru de vaccinare, în comuna Răchiteni, din județul Iași, localitate aflată în carantină.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat că în ziua respectivă cadrele medicale nu au reușit să vaccineze pe nimeni în centrul respectiv.

"Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască”, a spus el, relatează Știrea de Iași.

”Din punctul nostru de vedere, această acțiune înseamnă împiedicarea exercitării dreptului la sănătate de către cetățeni, astfel că persoanele care s-au prezentat acolo nu au putut beneficia de un act medical de care aveau nevoie pentru a preveni îmbolnăvirea și, în consecință, este și o modalitate de împiedicare a aplicării măsurilor de limitare a împrăștierii bolii”, a mai spus Cepoi.

Parlamentarii beneficiază de imunitate doar pentru opiniile politice exprimate în Parlament.

Zădărnicirea combaterii bolilor și împiedicarea actului de vaccinare în pandemie sunt sancționate de lege.