Premierul demis Florin Cîțu spune că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic pentru restricțiile anunțate miercuri seara de președintele Klaus Iohannis.

”E nevoie să ne vaccinăm ca să scăpăm de pandemie și, din păcate, de măsuri ca să minimalizăm pe cât posibil riscurile. Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluțiile concrete vor fi stabilite cu specialiștii. În același timp, asigurăm vaccinurile și logistica necesară”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

El a anunțat reluarea maratoanelor vaccinării, precum și continuarea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare.

”Cheia rămâne vaccinarea! Ne vaccinăm, scade presiunea de pe spitale, scăpăm de restricții și de pandemie”, a mai scris premierul demis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara o serie de restricții care se vor aplica începând de luni. Cum Cabinetul Cîțu are puteri limitate, aplicarea restricțiilor reprezintă o provocare, în lipsa decretării stării de urgență.


Klaus Iohannis anunță noi restricții. Printre ele, o vacanță forțată pentru elevi

Mai mult pe EurActiv »