Ford reia de luni, gradual, producția de vehicule și motoare la principalele sale uzine din Europa. La uzina de la Craiova activitatea se va relua în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru.

La Craiova activitatea se va relua în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru la Secția de Producție Vehicule și la cea de Producție Motoare. Persoanele care nu vor veni la muncă vor rămâne în șomaj tehnic, în baza unei decizii formale.

"Compania a pregătit un pachet cuprinzător de măsuri, dar, mai presus de toate, face apel la simțul de responsabilitate și disciplină al angajaților pentru buna și corecta implementare a acestora", potrivit unui comunicat al companiei.

Angajații vor trebui să completeze zilnic un formular online de autoevaluare a sănătății pentru a se permite accesul în uzină. Acesta este un chestionar simplu privind starea de sănătate individuală.

La fiecare poartă de acces, vor fi instalate dispozitive de scanare a temperaturii pentru a identifica persoanele care au febră. Pentru a-i proteja pe toți cei care lucrează în uzina Ford Craiova, persoanelor cu o temperatură corporală ridicată nu li se va permite accesul în uzină.

Angajații sunt rugați să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri față de cei din jur și să evite formarea unor grupuri mai mari de trei persoane și sunt sfătuiți să nu cumpere alimente neambalate.

În cazul transportului personal, compania a recomandat deplasarea a cel mult două persoane într-o mașină: șoferul și o persoană pe bancheta din spate, în partea opusă șoferului.

Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa.