Fostul manager și fostul director medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Suceava sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au făcut un prim pas concret în cazul celor care au fost la conducerea Spitalului Județean Suceava la izbucnirea focarului de Covid-19, managerul Vasile Rîmbu, directorul medical Mircea Macovei, directorul de îngrijiri, Doina Chirap și medicul Cătălina Zorescu, coordonator al Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor,  fiind înștiințați oficial că au calitatea de suspecți în dosar, relatează Monitorul de Suceava.

În dosar se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate și securitate în muncăși zădărnicirea combaterii bolilor.


La Suceava a fost cel mai mare focar de COVID-19 din țară, iar la Spitalul Județean de Urgență au fost semnalate nerespectarea regulilor, astfel că numeroase cadre medicale s-au îmbolnăvit. Pentru o perioadă, conducerea spitalului a fost preluată de Armată, iar municipiul Suceava a fost plasat în carantină.