Primarul Timișoarei spune că tratamentul aplicat orașului de pe Bega ar trebui să fie valabil și pentru București, care a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori și încă nu a intrat în carantină.

Timișoara este de 17 zile în carantină, iar măsura a fost prelungită cu încă șapte zile. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, anunța, încă de când s-a luat decizia inițială, că Timișoara ar putea sta 21 de zile în carantină. Pentru că CJSU a decis sâmbătă că nu se prelungește măsura, Arafat a venit cu un ordin pentru o prelungire temporară, de trei zile. Iar miercuri CJSU a prelungit carantina cu încă șapte zile, ceea ce înseamnă că Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc stau, în total, 24 de zile în carantină, relatează Tion.ro.

Primarul Dominic Fritz crede că, același tratament pe care îl primește Timișoara, ar trebui să îl primească și Bucureștiul, care a depășit rata de infectare cu Covid-19 de 6 la mia de locuitori, dar nu a intrat în carantină:

”Nu se poate ca noi în Timișoara să fim tratați considerați altfel decât altundeva în țară. Eu mă aștept să avem în România o abordare unitară în ceea ce privește politica de combatere a pandemiei. Mă aștept ca aceleași măsuri și argumente care sunt aplicate în Timișoara să se aplice și în municipiul București. Pentru că, dacă oamenii nu ne cred că avem această abordare în toată țara, atunci nu ne putem aștepta ca ei să respecte aceste măsuri. De aceea am votat pentru șapte zile, pentru că mă aștept ca să clarificăm, ca țară, ca națiune, ce vom face să combatem această tulpină”.