Peste 200 de persoane s-au adunat într-o curte din comuna Umbrărești, județul Galați, să se roage pentru ca noul coronavirus să diaspară.

Pentru că, probabil, și-a dorit să participe cât mai mulți oameni la rugăciune, organizatorul a transmis o parte din eveniment pe o rețea de socializare, doar că filmarea a fost văzută de polițiști, scrie viata-libera.ro.


Astfel, oamenii legii au făcut verificări și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale.

"După apariția imaginilor în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat și au constat că, în curtea unui  bărbat de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi avut loc o întrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane. Întrucât s-a constatat încălcarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile de a organiza activități în spații deschise, polițiștii l-au sancționat pe organizatorul întrunirii cu o amendă de 15.000 de lei. Alți 15 participanți, identificați până la acest moment, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, fiecare. În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea și sancționarea tuturor celorlalți participanți la întrunire", a declarat Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galați, potrivit sursei citate.

La întrunire a participat și primarul din comună, Paraschiv Stoica, care a stat fără mască și fără a respecta distanțarea socială.

"Nu sunt de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Umbrărești, dar nici nu am competențe să le interzic. Cu titlu de recomandare, da, ca drept dovadă că, după ce am transmis mesajul, s-au oprit din filmări și măcar nu au mai pus pe Facebook, măcar atât îmi doresc de la ei. Mă aștept din partea organizatorilor unor astfel de evenimente religioase să pună la dispoziția participanților măști și dezinfectanți, așa mi se pare corect. Mă așteptam ca autoritățile locale, primarul, care este președintele comisiei locale pentru situații de urgență, să nu dea autorizație, dar a dat-o verbal. L-am și văzut în calitate de participant, ce căuta primarul acolo? Dar, atâta timp cât tu, ca autoritate publică locală, participi și ești la fel ca ei, fără mască, ce exemplu poți să dai?", a declarat Viorica Gotu, reprezentanta romilor în cadrul Prefecturii Galați.

Contactat telefonic, primarul din Umbrărești, Paraschiv Stoica, nu a infirmat că a participat la întrunire, susținând că "nu a fost nimeni de la poliție să dea amenzi sau ceva de genul acesta. Ei nu stăteau apropiați, erau pe rânduri, la un metru distanță unii de alții, și erau în aer liber".