Cu câteva excepții, testele pentru COVID-19 nu vor mai fi gratuite. Conform surselor publicației Spiegel, Guvernul de la Berlin și premierii landurilor au ajuns marți la un acord asupra acestei măsuri.

Cei care nu sunt vaccinați vor trebuie, din toamnă, să-și plătească singuri testele rapide, dacă doresc să participe la viața publică. În cadrul unei videoconferințe desfășurate astăzi, Angela Merkel și premierii landurilor germane au ajuns la un acord privind plata testelor, începând cu 11 octombrie, potrivit informațiilor Spiegel.

Vor fi exceptate persoanele care - din motive de sănătate - nu pot fi vaccinate sau cele pentru care nu există o recomandare generală de vaccinare (în special femeile însărcinate și copiii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani).

Scopul principal al măsurii este stimularea campaniei de vaccinare. Cei care nu sunt  vaccinați sau au fost infectați cu Sars-CoV2 vor avea în continuare nevoie de un test negativ atunci când intră în spații publice interioare - cum ar fi restaurante sau cinematografe.

Aceștia trebuie să facă un test rapid antigen care e valabil 24 de ore sau un test PCR negativ care e valabil 48 de ore.

În prezent, germanii își pot face teste rapide gratuite de mai multe ori pe săptămână.