Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, a declarat că neglijența e de vină pentru creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 în Germania.

"Evoluțiile recente din Germania mă îngrijorează", a declarat marți Lothar Wieler, directorul Institutului Robert Koch (RKI), într-o conferință de presă.

"Creșterea (numărului de cazuri) are de-a face cu faptul că am devenit neglijenți ... Trebuie să prevenim răspândirea din nou a virusului în mod rapid și necontrolat”, a spus Wieler.

În ultimele șapte zile, Germania a avut o medie zilnică de 557, față de 350 la începutul lunii iunie. Numărul infecțiilor s-a dublat marți - 633, față de ziua precedentă, potrivit DW.

Lothar Wieler a explicat că această evoluție a fost provocată de creșterea contactelor sociale la petreceri și la locul de muncă. El le-a cerut oamenilor să rămână vigilenți și să respecte regulile de distanțare socială și de igienă.

Directorul Institutului Robert Koch le-a recomandat germanilor să poarte mască și în interior, dar și în exterior, în situațiile în care nu pot păstra distanța de 1,5 metri față de alte persoane.

”Nu știm dacă acesta este începutul celui de-al doilea val, dar ar putea fi ... Sunt optimist că putem preveni (răspândirea virusului) dacă respectăm regulile de igienă. Depinde de noi”, a precizat doctorul Wieler.