Germania donează României 10 aparate de ventilație pulmonară de tip Trilogy Evo O2 produse de Philips GmbH Respironics și 30 de aparate de ventilație pulmonară de tip Lumis 150 produse de ResMed.

Dispozitivele medicale sunt destinate tratamentului pacienților care suferă de forme medii și grave de COVID-19, anunță Ambasada Germaniei la București.

Valoarea totală netă a acestor echipamente se ridică la peste 286.000 de euro, iar livrarea este așteptată în România în cursul zilei de joi.

”Sunt foarte încântat că putem da României o mână de ajutor în lupta împotriva noului coronavirus prin această livrare de 40 de ventilatoare. Germania și România, prin cele două guverne și ambasade, au colaborat excelent la derularea rapidă a acestei livrări. Mesajul este clar și precis: această pandemie ne afectează pe toți și va fi învinsă numai atunci când va fi învinsă de toți. De aceea trebuie să ne ajutăm reciproc, oriunde putem", a precizat ambasadorul Cord Meier-Klodt.

”Cele 40 de ventilatoare pulmonare vor ajunge în unitățile medicale care au nevoie de o suplimentare a numărului de echipamente medicale", a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Dispozitivele medicale de tip Trilogy Evo O2 permit îngrijirea continuă sau intermitentă a pacienților și pot fi utilizate atât pentru ventilația invazivă, cât și pentru cea non-invazivă, iar cele de tip Lumis 150 sunt concepute pentru ventilația non-invazivă a pacienților care suferă de insuficiență respiratorie acută.

Ambele tipuri de aparate sunt utilizate cu succes în Germania pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19.