Potențiala introducere a obligavității vaccinării anti-COVID în Germania ar putea avea repercusiuni pe piața muncii. Persoanele nevaccinate și-ar pierde dreptul la indemnizația de șomaj. Angajatorii ar putea respinge candidații nevaccinați.

Dacă Germania ar introduce vaccinarea obligatorie, Oficiul Federal al Muncii ar „examina, de asemenea, dacă lipsa vaccinării duce la o perioadă de blocare” a prestațiilor de șomaj.

Germania dezbate în prezent introducerea vaccinării obligatorii. Miercurea trecută, Bundestag a dezbătut pentru prima dată subiectul controversat, iar un vot este planificat în martie, relatează EURACTIV.com.

Social-democrații militează pentru introducerea vaccinării obligatorii. Ministrul sănătății Karl Lauterbach spune că este singura modalitate de a pune capăt pandemiei. „Trebuie să acționăm acum”, a subliniat el în timpul dezbaterii parlamentare.

Guvernul evaluează în prezent efectele potențiale ale vaccinării obligatorii pe piața muncii. Scopul este ca „vaccinarea obligatorie să fie eficientă, iar companiile să își poată continua activitatea fără a mai pierde personal”, a declarat pentru Stuttgarter Nachrichten purtătorul de cuvânt al SPD pe probleme de sănătate, Heike Baehrens.