Într-o discuție cu Angela Merkel și liderii landurilor germane, viitorul cancelar Olaf Scholz a propus vaccinarea obligatorie, scrie FAZ citând surse participante la reuniue.

Decizia urmează să fie luată de Bundestag până la sfârșitul lunii februarie a anului viitor, mai scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Cancelarul Angela Merkel, succesorul său Olaf Scholz și liderii landurilor au discutat marți, într-o videoconferință, despre o eventuală înăsprire a restricțiilor în contextul creșterii cazurilor noi de COVID-19 și a noii tulpini care provoacă îngrijorare.

În Bundestag au existat deja dezbateri pe această temă, iar Scholz s-a pronunțat deja în favoarea vaccinării obligatorii, în cazul unor categorii care prezintă un risc mai mare. „Vaccinarea este calea de ieșire din această pandemie”, a spus el recent, în conferința de presă dedicată prezentării acordului privind viitoarea coaliție guvernamentală (SPD, FDP, Verzi).

Potrivit Reuters, cancelarul desemnat Olaf Scholz a promis noi modificări legislative. Deși de la debutul pandemiei au mai fost făcute schimbări legislative pentru a permite Guvernului federal să ia decizii la nivelul întregii țări, în continuare landurile au putere de decizie.

Rata de vaccinare în Germania stagnează de ceva timp (68,5%), în timp ce numărul cazurilor zilnice de îmbolnăvire atinge cifre record.