Germania vrea să cumpere doze de vaccin anti-COVID din Polonia, România, BUlgaria și Portugalia pentru a-și asigura campania de rapel, scrie EURACTIV.de.

Ținând cont de noua variantă a coronavirusului, mult mai contagioasă, noul guvern german vrea să grăbească administrarea dozelor de rapel. Potrivit ministrului sănătății Karl Lauterbach, pentru a implementa strategia guvernamentală de vaccinare, ar fi necesare 70 de milioane de doze în primele trei luni ale anului 2022, în timp ce, până acum, calendarul de aprovizionare prevede doar 50 de milioane de doze.

De aceea, guvernul de la Berlin vrea să cumpere doze din Portugalia și Europa de Est și, în plus, Comisia Europeană a aprobat livrarea anticipată către Germania a 35 de milioane de doze de vaccin produs de Moderna, a spus noul ministru al sănătății.

Lauterbach le-a spus jurnaliștilor că au fost deja începute discuții cu Bucureștiul, Varșovia, Sofia și Lisabona, mai scrie EURACTIV.de.

Pe lângă livrarea anticipată a dozelor Moderna, guvernul a anunțat și că intenționează să achiziționeze 80 de milioane de doze de la BioNTech prin contractele de achiziție ale UE.

Concomitent, guvernul noului cancelar Olaf Scholz dorește, de asemenea, să ajute la creșterea ratelor de vaccinare în statele membre UE în care interesul pentru vaccinare este scăzut.