Persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecții cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în această vară, a declarat ministrul grec al turismului, Harry Theocharis.

''Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021'' și intenționează să-și deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin), relatează Reuters. preluată de Agerpres.

''Turiștii sunt bineveniți dacă înaintea călătoriei au fost vaccinați, ori au anticorpi, ori au fost testați negativ'' pentru COVID-19, a precizat ministrul grec. Totuși, turiștii vor fi supuși unor teste aleatorii, a adăugat Harry Theocharis.

Comisia Europeană a anunțat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfășurarea călătoriilor și ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include și o propunere privind ''pașapoartele verzi digitale''.