Un avocat anunță că dă în judecată Guvernul austriac, în numele mai multor persoane infectate cu COVID-19, în stațiunea de schi Ischgl, în martie.

Peste 1.000 de persoane, care susțin că au contractat virusul Sars-CoV-2 în stațiunea de schi din Austria, acuză Guvernul de la Viena pentru modul în care a gestionat situația, relatează Deutsche Welle.

Avocatul acestora, Peter Kolba, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Viena, că a depus o primă plângere în numele a doi turiști și a unui om de afaceri, precum și al familiei unui bărbat care a decedat după ce s-a infectat la Ischgl.

Ei cer despăgubiri în valoare de 100.000 de euro.

 "Acestea sunt doar primele cazuri, vor urma și altele", a spus Kolba.

Kolba, care conduce departamentul juridic al unei asociații pentru protecția consumatorului din Austria - VKI - a luat legătura până acum cu 6.000 de persoane din 45 de țări, care au fost în stațiunea din Tirol în acea perioadă. Cel puțin 32 de persoane infectate la Ischgl au murit.

El acuză autoritățile că au reacționat prea târziu după apariția focarului și au lăsat stațiunea deschisă câteva zile după ce ar fi aflat de existența unor cazuri de infectare cu COVID-19.