Guvernul german a criticat vineri stigmatizarea oamenilor infectați cu Sars-CoV-2 din landul Renania de Nord-Vestfalia, considerând că e ”complet inacceptabil”, a declarat Steffen Seibert, purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a sunat vineri pe administratorul districtului Gütersloh, Sven-Georg Adenauer - nepotului primului cancelar al Germaniei moderne, Konrad Adenauer - , căruia i-a transmis că oamenii care au contractat virusul ce a dus la reintroducerea carantinei în zonă nu au nicio vină pentru actuala situație, relatează Die Welt.

Guvernul de la Berlin a criticat stigmatizarea oamenilor. ”E inacceptabil”, oricine ar fi putut fi în această situație, i-a transmis cancelarul Merkel lui Sven-Georg Adenauer.

”Faptul că oameni din Gütersloh și Warendorf sunt uneori insultați, iar mașinile lor zgâriate este inacceptabil și e un comportament respingător”, a declarat și Steffen Seibert, purtător de cuvânt al cancelarului în cadrul unei conferințe de presă.

”Trebuie să arătăm respect și simpatie unii față de ceilalți, mai ales în situații dificile”, a mai spus Seibert, adăugând că orice regiune s-ar putea trezi în aceeași situație.

În districtele Gütersloh și Warendorf din Renania de Nord-Vestfalia au fost reinstituite marți  restricții după apariția unui focar major de infecții cu COVID-19 la un abator ce aparține celui mai mare procesator de carne din Europa.

La acest abator lucrează numeroși români, aproape 1.000 fiind confirmați pozitiv.