Profesionistii Concurentei la Bucuresti: Dl. Ewoud Sakkers, de la Comisia Europeana, DG Competition, se alatura d-lui Valentin Mircea, fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei in sustinerea lucrarilor seminarului profesional pe tema Concurentei, de joi, 28 noiembrie. Dl. Sakkers este o persoana cu experienta vasta in materie de concurenta si unul dintre autorii publicatiei "Compliance Matters" editata de catre Comisia Europeana, co-autor al lucrarii "European Cartel Digest".

In data de 28 noiembrie, in Bucuresti, va avea loc seminarul "Prevenirea riscului de incalcare a regulilor de concurenta - un obiectiv realizabil".  Oferta promotionala pana luni, 18 noiembrie. Ultimele locuri disponibile.

Profesionistii Concurentei la Bucuresti: Dl. Ewoud Sakkers, de la Comisia Europeana, DG Competition, se alatura d-lui Valentin Mircea, fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei in sustinerea lucrarilor seminarului profesional pe tema Concurentei, de joi, 28 noiembrie. Dl. Sakkers este o persoana cu experienta vasta in materie de concurenta si unul dintre autorii publicatiei "Compliance Matters" editata de catre Comisia Europeana, co-autor al lucrarii "European Cartel Digest".

Carte de vizita Ewould Sakkers - aici


Concurenta in practica: riscuri, spete/studii de caz. Solutii

Discutii aplicate in cadrul seminarului - exemplu

- O mare companie a fost amendata cu o suma uriasa, 561 milioane euro, in luna martie 2013 pentru nerespectarea unei reguli de concurenta pe care si-a asumat-o in mod expres. Compania avea unul din cele mai complexe programe de conformare cu regulile de concurenta ("competition compliance") si, totusi, a gresit.  Cum poate fi asigurata respectarea regulilor de concurenta si cum pot fi evitate sanctiunile considerabile aplicabile in situatia nerespectarii? Vestea buna este ca acest obiectiv poate fi realizat, pe baza unei abordari corecte.

- Acesta este subiectul de maxima actualitate despre care va vorbi Valentin Mircea, fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei, in cadrul unui seminar specializat organizat de EurActiv Network, Mircea si Asociatii si Freedom House Romania.
***

documente
(12 Nov 2013) PDF, 939KB

In data de 28 noiembrie, in Bucuresti, va avea loc seminarul "Prevenirea riscului de incalcare a regulilor de concurenta - un obiectiv realizabil".  

Valentin Mircea
Foto: Arhiva personala

Punctele principale ale prezentarii sustinuta de Valentin Mircea, fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei:

 • Care sunt principalele riscuri in materie de concurenta? Constituie acestea o multime finita sau nu?

 • Preventia - un demers dificil dar mai usor de realizat decat evitarea consecintelor unei incalcari deja savarsite.

 • Programele de conformare trebuie sa fie adaptate fiecarei intreprinderi - diferenta dintre "pret-a-porter" si "pe masura".

 • Modalitatile de realizare a conformarii - pasiva si activa.

 • Preventia activa: monitorizare permanenta a activitatilor de catre un observator din afara intreprinderii.

 • Programul de conformare perfect - un deziderat (aproape) realizabil.


Seminarul este unul profesional, in cadru restrans. Locurile sunt limitate, inregistrarea se va face pe principiul primul venit - primul servit.

Taxa de participare: 265 euro/participant +TVA. Perioada de inscrieri: 12 - 25 noiembrie (21 noiembrie).

Reducere: 10% reducere companiilor care inscriu doi sau mai multi participanti la acest eveniment (10% pentru fiecare al doilea/ treilea etc participant).
Pentru rezervarea locului, este suficient, intr-o prima faza, sa trimiteti un email "da, doresc sa ma inscriu" la  ioana.botezatu [at] euractiv.ro sau redactie [at] euractiv.ro. Veti primi pe email formularul de plata.

Locul desfasurarii: Bucuresti, detaliile sunt anuntate pe email participantilor, odata cu confirmarea inscrierii.

Detalii organizare: Ramona Diaconu, telefon 0731.909.910 

Agenda seminarului:


Partea I
9.00-9.30 Sosirea participantilor. Welcome coffee.

9.30-10.45 Prezentare Valentin Mircea; fost vicepresedinte Consiliul Concurentei, partener Mircea si Asociatii

10.45-11.00 Coffee break

Partea a II-a
11.00 - 12.30 Dezbatere  - alte informatii/ intrebari si raspunsuri

12.30-13.30 Lunch

Seminarul este primul eveniment din seria Seminarii specializate: "Profesionistii concurentei" prezentate de Mircea si Asociatii,  Freedom House Romania si EurActiv Network.

Scurta prezentare - Speaker principal: Valentin Mircea

 • Valentin Mircea va reveni in curand la conducerea firmei de avocatura "Mircea si Asociatii", pe care a infiintat-o in 2003.
 • In perioada mai 2009-octombrie 2013 a fost membru al Plenului si Vice-Presedinte al Consiliului Concurentei. In aceasta calitate, s-a ocupat, in perioada 2009-2011, de modificarea si completarea legislatiei in domeniul concurentei - Legea concurentei nr.21/1996, precum si regulamentele si instructiunile de aplicare a acesteia.
 • De asemenea, Valentin Mircea este unul dintre coordonatorii Centrului de Studii in Dreptul Concurentei din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si autorul mai multor carti si articole pe teme de concurenta, energie si telecomunicatii aparute in publicatii din Romania si din strainatate.
 • Inainte de Consiliul Concurentei, Valentin Mircea a activat in mediul privat, ca avocat specializat in dreptul afacerilor.  Cariera sa profesionala a inceput si s-a desfasurat in cadrul KPMG Romania iar ulterior in cadrul firmelor de avocatura britanice Sinclair Roche & Temperley si Stephenson Harwood.
 • Valentin Mircea a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si Universitatea Sorbona (Pantheon- Assas) in 1996 iar in acest an va finaliza o teza de doctorat in dreptul concurentei la Universitatea Bucuresti.

Download fișiere