Doi pacienti și o asistentă medicală de la Institutul Clinic Fundeni au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Pacienții au fost transferați la spitale COVID, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Institutul Fundeni, cazurile COVID-19 depistate nu pun în pericol activitatea spitalului.

De asemenea, asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient. Și ea, și toți cei care au intrat în contact cu ea au purtat echipament de protecție.

"Am testat-o (pe asistentă - n.r.) fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienții și personalul. Testarea pacienților si a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricărui posibil focar și, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranță a activiății unițății medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică și am izolat-o, respectiv asistenta medicală", a mai spus, a explicat conf. dr. Anca Coliță, manager IC Fundeni.

Totodată, cei doi pacienți au fost transferați în spitalele COVID.

"Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secției, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienți au fost testați. Ei așteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecție. Când am primit testul pozitiv, i-am transferat", a explicat prof. dr. Alina Tănase, director medical IC Fundeni.

Potrivit comunicatului de presă citat, la Institutul Fundeni se fac 160 teste pe zi.