Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat sâmbătă că „personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se testează”.

„Urmează să modificăm Ordinul pentru infecțiile asociate activității medicale, așa încât să facem mai indezirabilă absența vaccinării pentru personalul medical. Și atunci când vrem să facem lucrul acesta avem în principal în gând pacientul, care și el are drepturi și are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are șanse extrem de reduse de a fi infectat și asta o obținem prin vaccinare. Nu putem obliga și nici nu este dorința noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorința noastră este să informăm și să facilităm activitatea celor care sunt vaccinați. (...) La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală - personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătății, așa încât pacientul să fie în siguranță și din nou să aibă certitudinea că este tratat și diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a explicat ministrul sănătății.

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a vizitat sâmbătă un cabinet unde se face vaccinarea în localitatea Porumbacu de Jos (județul Sibiu) și a discutat despre vaccinare cu medicii de familie și conducerea Direcției de Sănătate Publică.