Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în București sunt necesare restricții suplimentare, dar nu consideră că trebuie instituită carantina, nici în Capitală, nici la nivel național.

În toată țara sunt restricții în vigoare și trebuie luate măsuri suplimentare în localitățile cu rată de incidență mare și accelerată campania de vaccinare.

Șeful statul a declarat că e "foarte îngrijorat", avertizând că valul 3 nu dispare de la sine. El a făcut apel la toți cetățenii să respecte restricțiile și să se înscrie pentru vaccinare.

În ceea ce privește Capitala, Iohannis spune că situația e complicată și e nevoie de restricții suplimentare: "Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru".

Președintele e de părere că sunt necesare măsuri suplimentare acolo unde sunt aglomerări, în special în weekend. Totodată, ar trebui schimbate orele de deschidere și închidere pentru magazine și malluri.

Klaus Iohannis nu crede că în această etapă e necesară carantina pentru București și nici la nivel național.

În privința școlilor, el este de acord cu propunerea ministrului educației de contopire a celor două vacanțe.

Referitor la sărbătorile pascale, președintele speră că românii vor putea merge la biserică și se vor putea întâlni cu rudele, "în cerc mai restrâns".