Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație începând din noaptea de miercuri spre joi, în contextul pandemiei de COVID -19.

Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23:00 GMT) timp de șase săptămâni, a precizat premierul Micheal Martin, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Toate activitățile comerciale neesențiale se vor închide și barurile și restaurantele vor servi doar alimente la pachet.

”Cerem tuturor celor din țară să rămână acasă'', a spus Micheal Martin, adăugând că doar persoanele cu un loc de muncă considerat esențial vor avea ''permisiunea de a se deplasa la serviciu''.

Irlandezii nu-și vor putea părăsi casele pentru a face mișcare decât pe o rază de cinci kilometri în jurul locuinței, în caz contrar riscând amenzi.

Școlile și creșele vor rămâne deschise.

Vizitele între diferite locuințe și evenimentele interioare vor fi interzise, deși sportul profesional va fi permis în spațiu închis.

Măsurile irlandeze sunt ''fără îndoială cele mai dure din Europa'', dar ''astăzi este nevoie de acțiuni suplimentare'', a explicat premierul Irlandei, țară în care cel puțin 1.852 de persoane au murit din cauza COVID-19.