În județul Harghita nu s-a confirmat, până în prezent, niciun caz de infecție cu noul coronavirus, rezultatele tuturor testelor efectuate fiind negative, a precizat Instituția Prefectului, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în spitalele din județ se află internate mai multe persoane care prezintă simptome de răceală și cărora li se fac și teste pentru COVID-19, dar nu s-a precizat numărul acestora.

În Harghita se află în carantină un număr de 142 de persoane, în vreme ce în autoizolare sunt 1.957 de harghiteni, în scădere cu aproape 400 față de ziua de luni, când 2.351 de persoane erau izolate la domiciliu.

De la începutul perioadei, au ieșit din carantină 20 de persoane, iar din autoizolare un număr de 1.250 de harghiteni.

Datele puse la dispoziție de Instituția Prefectului mai arată că, în ultimele 24 ore, au fost amendate 104 persoane care nu respectau restricțiile de circulație, cuantumul amenzilor fiind de aproape 170.000 lei.Efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale din Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni au efectuat verificări la 658 persoane izolate la domiciliu și au aplicat 97 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, în valoare de 159.700 lei.

La rândul lor, jandarmii harghiteni au aplicat șapte amenzi, în valoare de 8.000 lei, întrucât persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.