Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au efectuat sâmbătă o vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, din incinta Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

"Este impresionant ce au reușit militarii și personalul medical militar. Am vizitat toate secțiile. Spitalul nu este încă dat în funcțiune, dar este gata pregătit și în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune. România este pregătită pentru a face cât se poate de bine acestei epidemii", a declarat Klaus Iohannis.

 +++

Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecțioase pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de infectare cu COVID-19.

În cadrul MApN, activitatea este sprijinită de Direcția medicală, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Forțelor Terestre, Statul Major al Forțelor Aeriene, Comandamentul Logistic Întrunit și Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii.

Formațiunea medicală de nivel ROL 2 al MApN a mai funcționat ca secție externă de boli infecțioase la combaterea virusului Ebola și a fost parte componentă a exercițiilor NATO „Saber Guardian 19” și „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercițiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianța Nord-Atlantică, care s-au desfășurat anul trecut în România.