Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în țară a 162 de cetățeni români care se aflau în Spania.

Revenirea în țară a fost posibilă ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului de externe, ale Ministerului transporturilor ale Ministerului de interne.

Demersurile autorităților române au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean spaniol, rezident în România.

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Spaniei, precum și două cazuri medicale asistate de către Consulatul General al României la Sevilla, respectiv Consulatul României în Almeria, care au depus toate diligențele necesare în vederea îmbarcării celor doi cetățeni români.

Totodată, pentru unul dintre cazurile medicale, Consulatul General al României la Sevilla a întreprins demersuri pe lângă autoritățile române competente, pentru preluarea și asigurarea transportului cetățeanului român până la locul de domiciliu, informează MAE.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta București-Malaga-București.

De asemenea, cu aceeași cursă aeriană, pe ruta București – Malaga, a fost facilitată repatrierea și pentru 6 cetățeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum și pentru 3 cetățeni români rezidenți în acest stat.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informațiilor publicate pe pagina de internet a Ministerului de externe, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.