Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 3 iunie, a fost facilitată revenirea în țară a 176 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Germaniei și a 16 cetățeni români din Austria.

Cetățenii români repatriați din Germania au inclus și persoane aflate în tranzit pe teritoriul german, revenite din Statele Unite ale Americii, Canada și Regatul Unit, precum și un caz medical.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Munchen-Frankfurt-București și București-Viena-București.

De asemenea, demersurile autorităților române au permis revenirea în țară și a nouă cetățeni străini, rezidenți în România.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate,