Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilelor de 4 și 5 iulie, au revenit în țară 65 de cetățeni români din Olanda și 216 cetățeni români din Spania.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective.Repatrierea a fost asigurată cu trei curse aeriene speciale operate de compania Tarom, pe rutele București-Amsterdam-București, București-Madrid-București și București-Barcelona-București.

Demersurile autorităților române au permis și revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv patru cetățeni bulgari, treisprezece cetățeni spanioli, un cetățean olandez și un cetățean peruan.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.