Ministerul de externe precizează că autoritățile locale germane au comunicat că printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 la abatorul din Dissen se numără și 47 de cetățeni români.

”În urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 (la abatorul din Dissen) se numără și 47 de cetățeni români. Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate”, precizează Ministerul de externe.

Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale.

De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare.

Autoritățile germane au anunțat vineri că au decis să închidă abatorul de la Dissen, după descoperirea unui focar de coronavirus în rândul angajaților, informează Reuters.