Potrivit datelor preliminare obținute de către Ambasada României la Berlin de la autoritatea de sănătate, până la acest moment au fost confirmate 57 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cetățenilor români din districtul berlinez Neukölln.

Majoritatea sunt asimptomatici, o singură persoană aflându-se în stare critică.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, aproximativ 370 de locuințe se află în carantină, iar primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum și a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii.

MAE precizează că autoritățile locale au pus la dispoziția persoanelor afectate un sistem de asistență pentru efectuarea cumpărăturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea în carantină vor primi documente justificative pentru relația cu angajatorul, precum și despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege.

MAE precizează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin, nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la această situație.