În cursul nopții de luni spre marți, 92 de cetățeni români au revenit în țară din Arabia Saudită, anunță Ministerul de externe.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană, tip charter, operată de compania TAROM. Cu aceeași cursă aeriană a fost facilitată repatrierea și pentru 3 cetățeni bulgari care și-au continuat călătoria de la București către Bulgaria.

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale: ”Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară”.

De asemenea, Ministerul de externe face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

”Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă”, avertizează MAE.