MAE anunță că doi români care sunt lucrători la o companie de prelucrare a cărnii din Olanda sunt infectați cu COVID-19.

Aceștia lucrează în localitatea Groenlo, provincia Gelderland, Regatul Țărilor de Jos. 

Potrivit datelor preliminare obținute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea aproximativ 270 de cetățeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc și doi cetățeni români. Starea de sănătate a celor doi cetățeni români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 este bună, aceștia fiind asimptomatici.

Numărul total al angajaților diagnosticați cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare și centralizare a rezultatelor.

La nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la compania respectivă.

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.