Un cetățean român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din landul Bavaria a fost internat într-o unitate medicală după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19, iar alți 41 au fost testați pozitiv, majoritatea fiind asimptomatici, anunță MAE

Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Munchen, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infecție cu virusul COVID-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, scrie Agerpres. 

„Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la autoritățile locale, un cetățean român, depistat pozitiv cu Covid-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment. Totodată, MAE menționează că un număr de 41 de cetățeni români care își desfășoară activitatea la această companie au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome ușoare. O parte dintre aceștia au ieșit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură”, a anunțat Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

MAE precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

„Consulatul General al României la Munchen menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale. În context, MAE reiterează că misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate tratează cu prioritate orice solicitare de sprijin din partea cetățenilor români și întreprind demersuri pentru soluționarea fiecărei situații, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19. De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se află în străinătate și se confruntă cu situații dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat”, reiese din comunicat.