Operatorii din turism au început să înregistreze deja foarte multe rezervări de vacanțe, unele chiar pentru primul weekend după ridicarea restricțiilor de deplasare, respectiv în perioada 15 - 17 mai, a declarat luni Corina Martin, președintele FAPT.

”Operatorii se pregătesc să ia măsuri de igienă pentru data la care românii vor putea să călătorească, din 16 mai. Există multe rezervări, românii abia așteaptă să plece o zi-două. Prima destinație aleasă este litoralul românesc, apoi zonele montane, Delta Dunării, unde oamenii se pot caza în locuri cu capacitate mai mică, apartamentele de vacanță sunt foarte solicitate. Ne pregătim pentru primii oaspeți”, a afirmat la Digi 24 Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Ea a precizat că sezonul va începe după 16 mai și se va putea merge și pe plajă, ”probabil o să se impună distanțe între șezonguri”. 

Corina Martin a spus că, din sondajele făcute, 95% dintre turiști spun că vor alege România și că vor fi mai reticenți să călătorească în alte țări: ”Va fi extrem de greu să repornim toate motoarele acestei industrii. La mare este necesar să ne reorganizm. Nu vom mai avea, cel puțin în prima jumătate a verii, aceleași festivaluri, aceleași evenimente. Au început rezervările și chiar pentru primul weekend, 15-17 mai. Depinde de noi cum ne vom organiza, cum vom administra această criză odată cu relaxarea. Depinde de comportamentul nostru menținerea relaxării”.