În lunile de vară, pentru a se adapta temperaturilor ridicate, Germania ar trebui să introducă obiceiuri deja consacrate în sudul Europei, precum siesta, a cerut marți președintele Federației Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică din Germania.

"Ar trebui să ne uităm atent la țările din sud în ceea ce privește relația dintre caniculă și locul de muncă: să ne trezim devreme, să lucrăm productiv dimineața și să tragem un pui de somn la prânz este un concept pe care ar trebui să îl introducem în lunile de vară", a apreciat Niessen, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Președintele federației germane a medicilor a declarat pentru grupul mass-media RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) că, "la căldură mare, oamenii nu sunt la fel de productivi. Faptul că oamenii dorm prost atunci când în timpul nopții este prea cald duce la probleme suplimentare de concentrare".

Neissen a adăugat că "sarcinile complexe de lucru ar trebui, prin urmare, mutate la prima oră a dimineții. În plus, sunt necesare mai multe ventilatoare și îmbrăcăminte mai ușoară, chiar dacă este în vigoare un cod vestimentar la locul de muncă ce nu permite în principiu acest lucru".

Președintele BVA-GD a declarat totodată că este foarte important ca oamenii să se hidrateze mai bine și să aibă o alimentație mai ușoară și cu porții mici.