Cancelarul german Angela Merkel refuză să trateze diferit persoanele vaccinate față de cele nevaccinate. Ea spune că nu se vor ridica restricțiile doar pentru persoanele vaccinate.

”Atât timp cât numărul celor vaccinați este mult mai mic decât cei care așteaptă să fie vaccinați, statul nu ar trebui să trateze diferit cele două grupuri”, a declarat cancelarul Angela Merkel, într-un interviu acordat ”Frankfurter Allgemeine Zeitung”, care va apărea joi.

Merkel a mai precizat că această politică s-ar putea schimba, după ce va crește numărul persoanelor vaccinate: ”Dacă unii nu vor dori să se vaccineze, va trebui să ne gândim dacă ar trebui să permitem accesul în anumite zone doar pentru persoanele vaccinate. Dar încă nu suntem acolo".

Angela Merkel a declarat că nu vrea să se vaccineze până nu îi vine rândul, conform priorităților recomandate de Comisia pentru vaccinare. Cancelarul a spus că, spre deosebire de alte categorii profesionale, ea poate să respecte distanțarea socială: ”Un educator, un profesor de școală primară nu pot face acest lucru. Aceștia sunt oamenii care ar trebui să fie vaccinați înaintea cuiva ca mine”.

Chemat în Bundestag pentru a răspunde la întrebări în legătură cu evoluția pandemiei, ministrul sănătății, Jens Spahn, a declarat că nu se așteaptă ca Sars-CoV-2 să fie eradicat. "Trebuie să învățăm să trăim cu virusul. Nu va exista o incidență zero permanentă, decât dacă vom construi un zid în jurul țării”, a spus Spahn, amintind că oamenii au învățat să se protejeze și de alte virusuri, precum rujeola, notează Welt Online.