Cancelarul Angela Merkel a declarat astăzi că nu vor mai fi restricții mai dure în perioada Paștelui catolic și protestant (4 aprilie).

Într-o scurtă conferință de presă organizată miercuri, cancelarul german a declarat că decizia luată luni privind instituirea unor restricții mai dure de Paște a fost una "greșită", Merkel asumându-și "întreaga responsabilitate" pentru aceasta, potrivit Deutsche Welle.

Ea și-a retras decizia - luată împreună cu premierii landurilor -, după ce în spațiul public au apărut critici și o stare de confuzie, în urma anunțului privind posibila închidere a tuturor magazinelor, inclusiv a celor esențiale, în perioada sărbătorilor pascale. Inclusiv în cadrul formațiunii sale, Uniunea Creștin-Democrată - CDU, au existat voci indignate.

"O greșeală e o greșeală și trebuie corectată, preferabil la timp", a spus Merkel, cerându-și scuze cetățenilor.

După o analiză mai atentă, s-a ajuns la concluzia că restricțiile de sărbători riscă să producă mai mult rău decât bine, a mai spus Angela Merkel.

Mai mulți epidemiologi au susținut că aplicarea unor restricții mai dure pe durata a cinci zile în perioada Paștelui catolic și protestant nu ar avea niciun efect asupra combaterii celui de-al treilea val pandemic.

Probleme în sondaje pentru CDU/CSU

Institutul Robert Koch a anunțat miercuri dimineața 15.813 de cazuri noi de COVID-19 și 248 de decese.

Criticile la adresa modului în care Guvernul de la Berlin gestionează pandemia se resimt și în sondaje. CDU/CSU a scăzut la 26%, potrivit unui sondaj FORSA publicat astăzi. La mijlocul lunii februarie, CDU/CSU avea peste 30% și chiar aproape 40% în unele sondaje.