UNIFARM este firma de stat care nu a putut să livreze măștile pentru elevi și profesori, motiv pentru care cu doar o săptămână înainte de începerea școlii, Ministerul educației a lansat o nouă procedură de achiziții de măști.

Edupedu.ro a relatat în exclusivitate că achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Ministerul educației. Astăzi, instituția a venit cu explicații cu privire la procedura de achiziții.

Parlamentul României a instituit obligația MEC de a asigura măști pentru elevi si cadrele didactice, astfel că Ministerul educației a demarat procedurile legale în vederea achiziționării de măști.

Având în vedere termenul foarte scurt până la deschiderea școlilor, MEC a demarat procedura de achiziție ”negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare”, fiind depuse două oferte, de către UNIFARM și C.N. SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A.

Ministerul educației a ales oferta UNIFARM, dar compania de stat nu s-a prezentat la semnarea contractului în termenul stabilit, astfel că procedura a fost anulată, iar în această dimineață MEC a inițiat de urgență o nouă procedură de achiziție de măști.

Detalii, pe Edupedu.ro.