Aproximativ jumătate din măștile care se găsesc în comercializare în momentul de față în România nu protejează contra COVID-19, a declarat miercuri ministrul economiei, Virgil Popescu.

"Sunt dezamăgit de calitatea măștilor de protecție aflate pe piață în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măștile care se găsesc la comercializare, în momentul de față, în rețelele de distribuție - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, ați zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măști care nu protejează populația", a declarat Virgil Popescu, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, ANPC a dat amenzi de 18 milioane de lei unor comercianți care aveau la raft astfel de măști neconforme, relatează Agerpres.

Ministrul economiei a sfătuit oamenii să cumpere măști românești: "Toate măștile neconforme sunt măști din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măști în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României și îi sfătuiesc să caute produse românești, pentru că sunt acreditate, sunt verificate și sunt cele mai bune de pe piață".

Virgul Popescu le-a cerut retailerilor și rețelelor de farmacii să nu mai permită la comercializare produse neconforme.