Sorin Cîmpeanu susține că vaccinarea angajaților din învățământ va începe înainte de 8 februarie, dată la care începe semestrul al doilea și când ar trebui să fie reluate cursurile față în față în cele mai multe școli.

„Am asigurarea coordonatorului campaniei de vaccinare că înainte de 8 februarie va începe acest proces destinat personalului din învățământ”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă este timp, astfel încât profesorii să fie imunizați până la 8 februarie, ministrul educației a spus: „Nu, categoric nu, și chiar dacă ar fi timp să se vaccineze, vaccinul își produce efectele după ce a fost făcut și rapelul, deci evident nu este timp fizic. Însă, preocuparea noastră este, și am mai mult decât încrederea în discuțiile cu coordonatorul campaniei de vaccinare doctorul Valeriu Gheorghiță, că înainte de începerea semnestrului 2 personalul din învățământ va beneficia de prioritate într-o modalitate foarte clar definită, fără a afecta niciuna dintre planificările deja făcute”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul spusese încă de miercuri că peste 120.000 de angajați din învățământ care intră în contact direct cu elevii vor avea prioritate la vaccinare înainte de 8 februarie.

Autoritățile urmează să decidă pe 2 februarie dacă școlile își vor redeschide porțile pentru elevi începând cu 8 februarie, în condițiile unei incidențe mai reduse a infectărilor cu coronavirus în ultima perioadă.