Cele două doctorițe de la Spitalul MAI Dimitrie Gerota, infectate cu coronavirus, sunt în stare critică, iar prognosticul medicilor este rezervat, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Antena 3.

"Sunt în stare critică (cele două doctorițe de la Spitalul Gerota - n.r.), sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat, dar ei fac toate eforturile necesare", a spus Nelu Tatătaru, potrivit sursei citate.

Cei doi medici au fost infectați cu coronavirus de către fostul ofițer MAI care a mințit în legătură cu faptul că a fost plecat din țară într-o zonă afectată de coronavrius.

Cele două cadre medicale au fost duse la Institutul C.C. Iliescu, unde au fost intubate.

Pacienta cu numărul 30 este medic gastroenterolog la Spitalul Gerota din București și l-a îngrijit pe fostul politist în vârstă de 60 de ani care a infectat alte persoane, potrivit HotNews.ro. Este primul medic anunțat ca fiind infectat cu coronavirus în România. Managerul spitalului Gerota a fost, de asemenea, confrimat pozitiv. (Evidența actualizată a cazurilor)

Bărbatul, fost ofițer MAI, actual angajat al ADP Sector 4, a infectat alte cinci persoane după ce a a mințit că nu a fost plecat din țară.

Șeful ADP Sector 4 a anunțat că bărbatul de 60 de ani a împărțit flori și mărțișoare la peste 120 de femei.