Starea de urgență nu se impune acum în România, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a adăugat că limitarea creșterii numărului de infectări cu COVID-19 se poate face doar prin respectarea măsurilor de protecție.

"Starea de urgență în acest moment nu se impune, se impune respectarea regulilor pentru a limita această creștere, progresivă deocamdată, a numărului de cazuri noi. Nu putem limita creșterea decât prin respectarea regulilor", a declarat Nelu Tătaru.

Legat de recordul de cazuri noi înregistrat vineri, ministrul Sănătății a spus că acest lucru ar trebui să-i îngrijoreze pe cei care nu cred în existența virusului, iar ceilalți "ar trebui să avem o precauție accentuată".

Întrebat ce se întâmplă cu oamenii în cazul cărora DSP București continuă să comunice târziu rezultatele testării, Tătaru a afirmat că aceștia trebuie să stea în izolare sau în carantină, cu avizul DSP, timp de 10 zile.

Nelu Tătaru a mai declarat că, din cele 1.050 paturi de terapie intensivă din spitalte suport COVID ,sunt ocupate cam 55%, iar dacă într-un județ apar mai multe cazuri grave, acestea pot fi transferate în județele vecine unde există locuri în ATI.