Primarul ales al Capitalei anunță că se autoizolează, după ce a aflat că e posibil să fi fost expus contactării virusului Sars-CoV-2.Înainte, însă, Nicușor Dan a fost luni dimineață la o conferință de presă, alături de Raluca Turcan și Marcel Boloș.

UPDATE

Nicușor Dan a anunțat pe Facebook faptul că rezultatul testului Covid făcut la cerere este negativ.

"Nu sunt încadrat în definiția de caz, deci nu am obligații legale de izolare. Totuși, pentru maxima protecție a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri 9 octombrie inclusiv, când voi și repeta testul", a mai scris acesta.

+++

Nicușor Dan a fost miercuri seara, la emisiunea de la B1 TV a lui Silviu Mănăstire, care a anunțat că a fost diagnosticat cu COVID-19. noul coronavirus.

Și Guvernul a anunțat că premierul Ludovic Orban s-a autoizolat până la primirea rezultatului testului, după ce a fost marțea trecută la aceeași emisiune de la postul B1 TV. 

Premierul și-a anulat participarea la toate evenimentele publice programate pentru ziua de luni.

Nicușor Dan a fost însă, luni dimineața, la o conferință de presă.

Ulterior, el a anunțat pe Facebook că și-a făcut testul COVID-19 și a decis să se autoizoleze până la aflarea rezultatului, după ce a aflat astăzi (în conferința de presă, el a susținut că a aflat duminică seara - n.r.) că este posibil să fi fost expus contactării virusului.

”În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii. Revin curând - cu vești bune, sper”, a mai scris primarul ales al Capitalei.

În timpul conferinței de presă, Dan a susținut că el ”nu intră în definiția contactului” și că a aflat informația duminică seara.

Întrebat de ce nu a luat decizia de a se autoizola - așa cum a procedat premierul Ludovic Orban - Nicușor Dan a spus că, potrivit normativelor care reglementează această chestiune, nu e contact direct, astfel că nu are ”această obligație legală”.