Experții desemnați de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă autoritățile sanitare din diferite țări să ia în considerare posibilitatea de a acorda un al doilea rapel al vaccinului anti-Covid.

Recomandările vizează persoanele vârstnice, femeile însărcinate, profesioniștii din domeniul sănătății, persoanele cu sistem imunitar mai scăzut și cele cu risc crescut de afecțiuni grave.

"Acest virus tinde să apară în valuri, care vin la fiecare trei sau patru luni, aproximativ. Dificultatea este că ne obișnuim cu virusul și cu felul în care se schimbă. Așa că nu putem spune cu certitudine unde se vor înregistra vârfurile pandemiei sau cât de grave vor fi. Dar cu toții prezicem că vor fi noi valuri în emisfera nordică în următoarele luni", a declarat David Nabarro, trimisul special al OMS pentru Covid-19.

Nabarro susține, de asemenea, necesitatea de a nu lăsa pe nimeni în urmă.

"Toate țările ar trebui să se unească și să se asigure că vaccinul ajunge la timp și că nu se creează complicații, în care țările bogate primesc vaccinul primele, iar țările mai sărace trebuie să se mulțumească cu firimituri", a spus acesta.

OMS recomandă și să se ia în considerare administrarea vaccinului anti-Covid împreună cu vaccinul antigripal sezonier, acolo unde este posibil.