Premierul Ludovic Orban a participat marți la îmbarcarea celor patru membri ai echipei, care au decolat din București, ceilalți zece membri ai misiunii îmbarcându-se la Timișoara, unde aeronava a făcut escală.

O echipă de medici și asistenți medicali români va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

”Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul. 

La îmbarcarea personalului medical au mai participat ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi. 


Și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a salutat misiunea medicală trimisă de România.

„Mă bucur să aflu că România trimite în Italia o echipă de 11 doctori și 6 asistente să ajute la tratarea pacienților bolnavi de COVID-19. Cred că aceasta este solidaritatea europeană", a spus Ursula von der Leyen.