Premierul Ludovic Orban a declarat joi seara, la Digi24, că nu a cunoscut toate detaliile primei versiuni a acordului încheiat de ministrul de interne Marcel Vela cu Patriarhul Daniel pentru sărbătorile de Paște.

”A existat o discuție legată de condițiile de sărbătorire a Paștelui, ministrul Vela a semnat un acord cu Preafericitul Patriarh, n-am intrat într-o analiză de detaliu, acordul mi-a fost transmis după semnare. Important e să fii atent la reacții, să acționezi. Numai cine nu muncește nu greșește”, a declarat, la Digi 24, Ludovic Orban, precizând că a urmărit toate reacțiile, iar poziția președintelui a fost ”clară”.

Premierul a subliniat că important este că acest acord a fost modificat ulterior și că ”la ora actuală este conform tuturor ordonanțelor și recomandărilor specialiștilor epidemiologi”.

”Riscurile de transmitere sunt aproape inexistente acum”, a adăugat Ludovic Orban. El i-a mulțumit și Patriarhului Daniel pentru ”întelegere și deschidere”.

În ceea ce-l privește, Ludovic Orban spune că nu a vorbit cu preotul să vină cu Lumină la el acasă: ”Sunt ocupat de dimineață până seara”. Șeful Executivului a precizat că va face Paștele acasă, cu familia, și că aceasta este și recomandarea pe care o are către toți românii: să stea acasă, în familie, să evite orice deplasare, orice contact și să aștepte Lumina de la reprezentanții parohiilor.

Marcel Vela a anunțat modificarea Acordului după ce președintele Klaus Iohannis și-a manifestat nemulțumirea față de protocolul prin care forțele de ordine ar fi trebuit să împartă Lumina și Sfintele Paști. Și ministrul de interne i-a mulțumit Patriarhului pentru ”înțelegere”.

Klaus Iohannis solicită revenirea asupra acordului dintre MAI și BOR

Mai mult pe EurActiv »