România nu se află în situația altor țări europene care au impus restricții în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri de coronavirus, spune Ludovic Orban.

Dacă vor fi necesare alte măsuri, vor fi luate, a adăugat premierul, transmite Mediafax.

„Măsurile luate de diferitele țări europene au fost în urma unor creșteri dramatice a numărului de cazuri. România nu se află în situația altor țări ca și număr de infectări și mai ales ca ritm de creștere a numărului de infectări zilnice. Noi am prevăzut astfel de măsuri, uitați-vă la Germania, a închis restaurantele, teatrele. Noi am închis peste tot unde s-a depășit rata de 3 la mie. Am interzis încă de la prelungirea stării de urgență evenimentele private de tip nunți, botezuri”, a spus Orban.

Mai multe state europene au reintrodus limitări drastice ca răspuns la creșterea puternică a numărului de infectări cu noul coronavirus în ultimele săptămâni.

Potrivit unor date furnizate duminică de Grupul de Comunicare Strategică, România are un indice de infectare, în intervalul 1 septembrie - 31 octombrie 2020, sub multe alte state din Europa.

Sursa datelor este Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor.